UNIBEN Post UTME Past Questions and Answers

Reviews
5/5

As a prospective student who wants to make it through, you need the UNIBEN Post UTME Past Questions and Answers to help you or assist you in the course of passing your University of Benin UTME examinations.

UNIBEN POST-UTME Past Questions & Answers For Sciences

What makes you different from other student is the courage and the past questions you have acquired, many students don’t know the importance of the UNIBEN Post UTME Past Questions, those who have the past questions stands the chance to pass their exams 89%. so now we will advise that you go for one, depending on the course you are studying.

Samples of UNIBEN Post UTME Past Questions and Answers

  1. In the passage ‘manic pleasure means _______

(a) Human Pleasure
(b) Wicked Pleasure
(c) Unlimited Pleasure
(d) Childish Pleasure

Answer: D

2. According to the passage, it gives the child great pleasure

(a) for daddy to see the tower he has built
(b) to be helped to destroy the tower
(c) to destroy his tower himself
(d) to see his tower accidentally destroyed

Answer: C

3. The expression ‘must kick it and make it collapse’ in the context means

(a) cannot resist the urge to demolish
(b) ought to kick it make it collapse
(c) it forced to kick it and demolish it
(d) is obliged to kick it and make it collapse

Answer: A

4. How does the author try to explain this destructive stage?

(a) it is the last stage in child development
(b) the child is just going through a destructive stage
(c) the child wants to displease his parents
(d) it grows out of the child’s recent experience of sudden falls.

Answer: D

5. What other feelings does the child have from the fall of his tower apart from pleasure?

(a) pity
(b) depression
(c) strength
(d) anxiety

Answer: D

Choose the word(s) or phrase that best fills the gaps

6. A good government should try not to ______ the press

(a) bind
(b) gag
(c) fetter
(d) tie

Answer: B

7. Those who_______ policy must have facts at their disposal

(a) instigate
(b) fabricate
(c) organize
(d) formulate

Answer: D

8. Because foul play was suspected the dead man’s body was ______ from the grave

(a) examined
(b) expelled
(c) exhumed
(d) extracted

Answer: C : “Exhume” in this context refers to the act of bringing out a corpse from the grave. It is a verb. Synonyms for exhume are dig up, unearth, disinter. Antonym is bury.

9. We reported the robbery and a policeman was asked to ______

(a) probe
(b) investigate
(c) explore
(d) inquire.

Answer: B

10. The Vice-Chancellor has set _______ up to study the complaints of the students

(a) a tribunal
(b) a brains trust
(c) a panel
(d) an inquest

Answer: A

11. The President has refused to give his ______ to the bill

(a) ascent
(b) accent
(c) accent
(d) asset

Answer: B : “Brain trust” an inner circle of unofficial advisors to the head of a government. It is used in the academic context. It conveys similar meaning with option A and C

12. The ______ of armed robbery has been on the increase

(a) incident
(b) accident
(c) incidence
(d) accidence

Answer: C : while an incident means an event, the incidence is an uncountable noun meaning the rate of which something happens

13. The ______ of our troops was high

(a) morale
(b) moral
(c) morals
(d) morel

Answer: A

14. Age is the cause of _______

(a) infirmary
(b) infirmity
(c) infinity
(d) infertility

Answer: B

15. We heard _______ of laughter from inside the hail

(a) pills
(b) peels
(c) piles
(d) peals

Answer: D : Peal a deep prolonged sound (as of thunder or large bells)

From the words lettered A to D, choose the one that best completes each of the following sentences.

16. I want to tell you frankly that measles _______ no longer impossible to cure

(a) are
(b) were
(c) is
(d) was

Answer:C : Measles irrespective of ending with ‘s’ is a singular disease entity.

17. I don’t want to ________ your morale at this early stage of the competition

(a) damping
(b) dampen
(c) damp
(d) doubt

Answer: B

18. The military________ contributed ________ quota to the development of this state

(a) have/their
(b) are/their
(c) has/it
(d) has/there

Answer: C

19. The girl who ________ beautifully in the school hall every morning as if she ________ a professional singer is my cousin

(a) sings/is
(b) sings/will become
(c) sing/has become
(d) sings/were

Answer: D

20. The class _______ into two before the teacher was transferred to another school

(a) had been split
(b) has been split
(c) was split
(d) had been splitted

Answer: D

Check below and get the full package of the UNIBEN Post UTME Past Questions and Answers and get ready for the exams.

How to Purchase The Complete Past Question Paper

PRICE: ₦2,5002,000  (Two Thousand Naira Only)


Make a bank deposit or mobile transfer of ₦2,000 only to the account given below;


Bank Name: GTBank
Account Number: 0469736442
Account Name: Emmanuel Emenike


After making the payment Click Here to send the following;

  • Depositor’s Name or Screenshot of Payment
  • Name of the Past Question
  • Active Email Address

to us on WhatsApp or Call 08029020121

Once your details has been received and your payment confirmed by us, you will receive the past question in your email or WhatsApp within 5 Minutes.

CUSTOMERS REVIEW

Abubakar
Abubakar
Read More
I love the services you render here. I got my ebook within 5 minutes. Keep up with the good work...
Usen Maurice
Usen Maurice
Read More
Their delivery is quick and the past questions are authentic. I will use this website from now henceforth. Thank you for keeping to your word.
Ebuka Ibekwe
Ebuka Ibekwe
Read More
I was afraid at first because i have been scammed by other past question website, i just said i should try. After making the payment i got the past question. Thank you!
Mark Uche
Mark Uche
Read More
I strongly recommend this site to anyone. They are the best of their kind. I love to buy any past question papers i need here.
Mercy Enoch
Mercy Enoch
Read More
Guys, this website is so real and not a scam. I placed my order via the online payment and the past question was delivered to me. I am so happy.
Godwin Ime
Godwin Ime
Read More
I was not really a fan of purchasing anything online not until i came across this website. I will refer my friends to buy past question papers from you. Keep being real.
George Amadi
George Amadi
Read More
What i really love about them is their support. I didn't know how to open the pdf file on my phone and i contacted them after purchase and they guided me on how to open the file. I really appreciate that!
Previous
Next