PTI Post UTME Past Questions and Answers PDF Download

Reviews
5/5

PTI Post UTME Past Questions and Answers ……. Let us give you the updated version of the Petroleum Training Institute Effurun Post UTME Past Questions and Answers that contain the complete and updated package that has been converted into an Ebook that will make it easy for you to get easy access to the questions.

 

This file in PDF contains well compile questions and answers for the Petroleum Training Institute Effurun that has been drafted from previous years aptitude/entrance examination and we believe that this will help you in this coming examination and all you need do is to purchase your copy and study ahead of time.

Important TIP: What is the nature of the PTI Post UTME examination?

  • To eligible for FUAM Post UTME, you must score 120 and above in Post UTME.
  • Questions will be asked based on faculties and departments. Students from a college will answer the same set of questions.
  • You will write the same subjects as you did in JAMB
  • You will answer a total of 50 to 100 questions. This is not static, it could be 50, 70, or 100 questions drawn from at least four subjects.
  • The best way to pass the exam is to prepare with FUAM post UTME past Questions and Answers.

To be eligible to participate in the PTI Post UTME screening exercise, you must have scored 120 and above in the last Unified Tertiary Matriculation Examination (UTME).

PTI Post UTME Sample Questions

Below are sample questions and answers for your practice.

1. Jubril found that thieves had entered his house in his absence. He went to the police to report the… (A) break out(B) break up (C) break-in (D) break into

Ans: C

2. After the accused was found guilty by the court, his counsel… before the sentence was passed (A) begged for mercy (B) made a plea for mitigation (C) made an ovation (D) made a plea for litigation

Ans: B

3. The officer was compelled to… the suspect’s car(A)seize (B) cease (C) size (D) sease

Ans: A

4. The second and fifth terms of a geometric progression are 21 and 567 respectively find the first term and the common ratio of the progression. (A) 3, 7 (B) 7, 3 (C) -7, 3 (D) -3, 7

Ans: B

5. Tunse bought a house for =N=1,250,000 and spent =N=350,000.00 to renovate it. He then sold the house for =N=2,000,000.00. What is the percentage gain? (A) 40% (B) 65% (C) 35% (D) 32%

Ans: D

6. List the integral values of which satisfy the inequality -2 < 7 – 3x≤ 10 (A) -1, 0, 1, 2 (B) -2, 0, 1 (C) 1, 2, 3 (D) 0, 1,2

Ans: A

7. As blind as a—— a.Toad b. Bat c. Cockroach d. Rock

ANS: A

8. As calm as a __ a.Lion . b. Bee c. Lamb d. Fish
ANS: C

9. As devoted as a_ a.Mother b. Slave c.Guard d. Pastor
ANS: D
10. As crafty as a__ a.Mouse b. Fox c. Hunter d. Cat
ANS: B

 

Do you want to be counted among the successful candidate then purchase your PTI Post UTME Past Questions and Answers and answers now and be ready for the examination now.

How to Purchase The Complete Past Question Paper

PRICE: ₦2,5002,000  (Two Thousand Naira Only)


Make a bank deposit or mobile transfer of ₦2,000 only to the account given below;


Bank Name: GTBank
Account Number: 0469736442
Account Name: Emmanuel Emenike


After making the payment Click Here to send the following;

  • Depositor’s Name or Screenshot of Payment
  • Name of the Past Question
  • Active Email Address

to us on WhatsApp 09024007753 or Call Us On 08107909471

Once your details has been received and your payment confirmed by us, you will receive the past question in your email or WhatsApp within 5 Minutes.

CUSTOMERS REVIEW

Abubakar
Abubakar
Read More
I love the services you render here. I got my ebook within 5 minutes. Keep up with the good work...
Usen Maurice
Usen Maurice
Read More
Their delivery is quick and the past questions are authentic. I will use this website from now henceforth. Thank you for keeping to your word.
Ebuka Ibekwe
Ebuka Ibekwe
Read More
I was afraid at first because i have been scammed by other past question website, i just said i should try. After making the payment i got the past question. Thank you!
Mark Uche
Mark Uche
Read More
I strongly recommend this site to anyone. They are the best of their kind. I love to buy any past question papers i need here.
Mercy Enoch
Mercy Enoch
Read More
Guys, this website is so real and not a scam. I placed my order via the online payment and the past question was delivered to me. I am so happy.
Godwin Ime
Godwin Ime
Read More
I was not really a fan of purchasing anything online not until i came across this website. I will refer my friends to buy past question papers from you. Keep being real.
George Amadi
George Amadi
Read More
What i really love about them is their support. I didn't know how to open the pdf file on my phone and i contacted them after purchase and they guided me on how to open the file. I really appreciate that!
Previous
Next